De band

Kleintje Pils

De band

Nederlands bekendste Dweilorkest en Oranje-Orkest! Internationaal graag geziene gast bij schaatswedstrijden, Hollandse evenementen, handelsmissies, Hollands Glorie!  

Graag stellen wij aan u voor: Kleintje Pils. Deze uit inmiddels vijftien rasmuzikanten bestaande groep heeft, sinds de oprich­ting in 1975, in binnen- en buitenland een reputatie opgebouwd die garant staat voor Hollandse kwali­teit. Door de creatieve en degelijke benadering, maar ook door een grote ver­scheiden­heid in reper­toirekeuze, weet Kleintje Pils met veel enthousi­as­me het publiek voor zich te winnen. Van Verdi tot pop, van jazz tot hoempa, van Strauss tot house, het kan allemaal bij deze veelzijdige feestband. Gekleed in de befaamde kleurrijke Hollandse outfit is dit dweilorkest in staat op een snelle en doeltreffende wijze in te spelen op situaties ter plaatse.  

Als je overal in de wereld mocht optreden, dan ben je geen gewoon orkest. Dat is Kleintje Pils ook niet. De band is een orkest van formaat dat elk publiek, waar ook ter wereld, kan vermaken. De muzikanten uit de Bollenstreek traden inmiddels in bijna 40 verschillende landen op. Van Japan tot Brazilië, van Australië tot Amerika, van China tot Rusland, Dubai, India, Oeganda en Suriname. Ze hebben gespeeld voor twee Elfstedentochten, acht Olympische Spelen, de Paus in Rome, het huwelijk, de kroning van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en diverse wereldleiders ontmoet. Kleintje Pils staat in Madurodam in miniatuur (nog kleiner Kleintje Pils). Ze hebben zelfs een eigen narcis met hun naam.

Kleintje Pils
Kleintje Pils

Muzikale ambassadeurs

Nadat ze naam hadden gemaakt op het bruggetje van Bartlehiem bij de Elfstedentocht in 1986 werd Kleintje Pils een vaste waarde bij de grote internationale schaatswedstrijden. Maar ze traden ook op bij EK’s en WK’s voetbal van het Nederlands Elftal, bij de Tour de France en ze gaan al jaren mee met Nederlandse delegaties op handelsmissie. Het Oranjegevoel en de kleurrijk uitgedoste supporters met de opzwepende muziek van Kleintje Pils zijn intussen in de hele wereld een begrip. Als je het vandaag de dag over Holland hebt, heb je het niet alleen meer over molens, tulpen, klompen en kaas, maar ook over Kleintje Pils. De band van de unieke muziek voor elk publiek.