Bloemencorso keukenhof (2014)
Home > Nieuws

Kleintje Pils houdt handelsbetrekkingen met Turkije warm

Geplaatst op: 15-06-2012

Sassenheim, 11 juni 2012 - Het heeft lang geduurd, voordat Turkije kennismaakte met het Nederlands fenomeen ‘dweilband’. Vier decennia om precies te zijn. Maar de kennismaking bleek onmiddellijk een schot in de roos. Ter gelegenheid van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije trad de Nederlandse band Kleintje Pils van 8-11 juni op in Ankara. Elke dag gingen duizenden Turken uit hun dak, dansen en zongen enthousiast mee met het Hollands pretrepertoire en liepen zelfs de polonaise .

Speciaal vanwege de 400 jaar handelsactiviteiten tussen beide landen, verrees er in Ankara een Hollands promotiedorp. Deze werd massaal door de inwoners van Ankara bezocht. Bandleider Ruud Bakker:  “Dat wij hier optraden ging klaarblijkelijk als een lopend vuurtje door de stad. Het werd elke dag maar drukker. Keer op keer stroomde het hele plein van het Holland Village speciaal voor ons vol, het was écht ongelofelijk.” 

TV-opnames

De grote menigte  omarmde onmiddellijk het repertoire van de band. Moeiteloos overbrugde de populaire muziek de culturele verschillen. De Turken deden hun uiterste best de toch vaak Hollandse liedjes mee te zingen, dansten in elk geval naar hartenlust mee en zetten, na enige aanwijzingen en aarzeling, zelfs de polonaise in. Van deze optredens werden volop TV-opnames gemaakt, die vervolgens in geheel Turkije zijn uitgezonden.

Doutzen Kroes

Het was overigens fotomodel Doutzen Kroes, die deze Holland Village, in aanwezigheid van de Nederlands ambassadeur Jan-Paul Dirkse, afgelopen weekend opende. Ook Koningin Beatrix  is in Ankara aanwezig om het belang van de relatie tussen beide landen te benadrukken.  Dat pretband Kleintje Pils meedoet aan deze Holland-promotiefestiviteiten is geen verrassing. Kleintje Pils is de enige Nederlandse dweilband met internationale allure en altijd op zoek, om op originele en verrassende wijze Nederlandse en internationale populaire muziek ten gehore te brengen. Kleintje Pils heeft vrijwel niet ontbroken op alle onlangs georganiseerde Olympische toernooien en vertegenwoordigt Nederland muzikaal op belangrijke handelsmissies en sportevenementen, zoals de viering van‘400 jaar New York’ en het EK en WK-voetbal. Kleintje Pils bestaat in totaal uit vijftien man, heeft zijn roots in Sassenheim en omgeving én is koninklijk onderscheiden.

Foto: 
Kleintje Pils tezamen met de Nederlands ambassadeur in Turkije, Jan-Paul Dirkse, voor de expositie- hal in Ankara. waar Holland Village is opgebouwd. 

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

Brouwers ToursKlompenfabriek NijhuisKeukenhof