Parkdienst Teylingen (2011)
Home > Nieuws

Gerard Bakker benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Geplaatst op: 28-04-2012

TEYLINGEN, 27 april 2012 - Dertien inwoners van de gemeente Teylingen kregen vandaag een Koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van Koninginnedag 2012. Zeven Voorhouters, drie inwoners uit Sassenheim en drie Warmonders krijgen een lintje. Gerard Bakker, medeoprichter van Kleintje Pils, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer G.J.C.M. (Gerard) Bakker (52) – Voorhout
De heer Bakker is in diverse functies werkzaam geweest bij de FIOD-ECD, de Douane Rotterdam-Rijnmond en NMA (Nederlandse Mededingingsautorireit), tegenwoordig als directeur Mededinging. Hij heeft - ook met diverse beroepsgerelateerde activiteiten – een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestrijding van de financieel-economische criminaliteit in Nederland. Hij doet zijn werk met veel inzet, passie en een groot hart voor de publieke zaak.

Van zijn maatschappelijke activiteiten zijn die voor Kleintje Pils de meest intensieve. Hij is als medeoprichter en voorzitter, de stimulator en coördinator van de band. De band levert op non-profitbasis een muzikale bijdrage aan de promotie van Nederland en van de Hollandse (sport)evenementen en cultuuruitingen in de gehele wereld. Door en rondom Kleintje Pils ontstaat altijd een feestelijke sfeer bij evenementen. De band is dan ook een graag geziene gast bij grote sportevenementen. De heer Bakker heeft met zijn sturende en richtinggevende rol de band tot grote hoogte opgestuwd en stimuleert de band voortdurend nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit heeft o.a. geleid tot optredens in China, De Verenigde Arabische Emiraten, Indonesië, Suriname, Japan en zelfs in het Vaticaan.

Daarnaast is de heer Bakker projectbeoordelaar voor het Foundation Pour Les Autres (PLA) (voor steun aan betere toekomst voor jongeren in kansarme omstandigheden) en is hij bestuurslid van de Stichting Viae Vitae voor zeer kansarme kinderen in Sulawesi.

De heer Bakker wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn onderscheiding van de Commissaris van de Koningin, de heer Franssen.

Tekst: De Teyding.nl

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

KeukenhofKlompenfabriek NijhuisBrouwers Tours