Olympische Spelen Londen (2012)
Home > Nieuws

Kleintje Pils te gast bij Paul de Leeuw

Geplaatst op: 14-01-2012

AMSTERDAM - Dweilorkest Kleintje Pils is komende zaterdag de gast bij Paul!, het televisieprogramma van Paul de Leeuw. Kleintje Pils was de afgelopen dagen in het nieuws omdat de republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney het dweilorkest prees in een kort gesprek met Nederlanders tijdens zijn campagne in New Hampshire.

Foto: Kleintje Pils, hier in actie tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 toen Mitt Romney met het fenomeen dweilorkest kennismaakte

Het gebeurt niet vaak dat een Amerikaanse presidentskandidaat enkele woorden aan Nederland wijdt. Romney deed dat wel. Sterker nog, hij had het over langebaanschaatsen en de sfeermakers langs de baan: dweilorkesten. Romney zag een dweilorkest in actie tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City. Hij stond aan het roer van de organisatie van die Spelen.

Romney noemde Kleintje Pils niet met naam, maar had het over 'Humpa bands' in het algemeen. Tijdens de Spelen in Salt Lake City was er echter maar één dweilorkest aanwezig: Kleintje Pils. De Sassenheimse band is daarom aanstaande zaterdag te gast bij Paul!. Het televisieprogramma wordt vanaf 20.25 uur uitgezonden op Nederland 1.

Bron: schaatsen.nl 12-01-2012 11:17

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

KeukenhofKlompenfabriek NijhuisBrouwers Tours