Olympische Spelen Londen (2012)
Home > optredens

optredens

Kleintje Pils speelt voor de paus

Lees meer!

Holland meets Mumbai in India

Kleintje Pils maakt met opzwepende muziek het typische Oranjegevoel en Hollandse sfeer op uitnodiging van Dutch Consulate Mumbai tijdens het Holland meets Mumbai evenement in India.

Lees meer!

Kleintje Pils verrast De Saksen met optreden

Lees meer!

Waardevolle afsluiting van oude Thialf.

Lees meer!

Kleintje Pils Hollandplein #gruenewoche 2015

Lees meer!

IJspret op Museumplein november 2014

Dweilorkest Kleintje Pils zorgde voor een echt schaatssfeertje. Bron: RTLnieuws.nl

Lees meer!

Kleintje Pils geeft spontaan miniconcert op grote hoogte voor jarige KLM.

Lees meer!

Danny Blind overhandigd WK hit aan Alex en Kleintje Pils

Lees meer!

Bloemencorso Keukenhof 2014

Lees meer!

Kleintje Pils doopt derde fluisterboot Keukenhof

Lees meer!

WK Allround | Thialf Heerenveen

Lees meer!

Kleintje pils vermaakt publiek tijdens KPN NK Allround & Sprint

Lees meer!

Kleintje Pils Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji

Lees meer!

Afbeeldingen vanaf de Grüne Woche Berlijn.

Lees meer!

Europese Allround kampioenschappen Hamar 2014

Eerste beelden vanuit Noorwegen. In en rond het stadion worden de schaatsfans muzikaal opgewarmd.

Lees meer!

Unieke combinaties van artiesten bij ‘Remix voor war child | Radio 538 ’

Amsterdam, 14 maart  2013 – Over ruim een week start de actieweek 538 voor War Child. Van 22 tot en met 29 maart trekken de 538 DJ’s met de 538studiotruck langs acht verschillende steden. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen die er alleen voor staan. Elke dag zijn er optredens van bekende artiesten op de pleinen van de gastgemeentes. Uniek hierin is het onderdeel de ‘Remix voor War Child’, waarbij artiesten waarvan je het niet verwacht met elkaar gaan optreden. De volgende bijzondere combinaties zijn tijdens de actieweek te verwachten: Leona & Metropole Orkest, Niels Geusebroek & Total Praise Gospel Choir, De Kraaien & Kleintje Pils, Alain Clark & Cor Bakker, Sandra van Nieuwland & Kensington, Ben Saunders & JAH6 en The Opposites & Metropole Orkest.

Lees meer!

Muzikale ode bij afscheid Commissaris van de Koning van Zuid-Holland 10 december 2013

Muzikale ode bij afscheid Commissaris van de Koning van Zuid-Holland
Op 10 december 2013 nam Commissaris van de Koning Jan Franssen afscheid in het Provinciehuis in Den Haag. Hij gaat bij de Raad van State werken.
Er kwamen honderden hoogwaardigheidsbekleders naar de afscheidsreceptie van de heer Franssen. Onder andere Jan-Peter Balkenende, Mark Rutte, Sybrand Buma en Stef Blok waren van de partij. Dweilorkest Kleintje Pils uit Sassenheim gaf een verrassingsoptreden. Franssen is een grote fan van deze band.

Jan Franssen wordt per 1 januari 2014 opgevolgd door Jaap Smit.

Lees meer!

Afscheid Jan Driessen Aegon 4 november 2013

Op 4 november 2013 nam Jan Driessen afscheid bij Aegon. Bij het afscheidsymposium overhandigde Jan zijn boek onder de veelzeggende titel Alles Moet Deugen aan premier Mark Rutte. Vanwege de jarenlange samenwerking en vriendschap werd het symposium muzikaal ondersteund door Kleintje Pils.

Lees meer!

Kleintje Pils vereeuwigd in Madurodam 22 februari 2013

Kleintje Pils vereeuwigd in Madurodam
Met een spetterend optreden van Kleintje Pils vond op 22 februari 2013 de onthulling plaats van een prachtige maquette van dit beroemde Oranje-orkest in Madurodam. Bij de doop, uiteraard met een kleintje pils, waren de trotse bandleden verrast door de bijna fotografische gelijkenis van de muzikanten en hun instrumenten. Het hele orkest staat, compleet met koek en zopie in een winters tafereel in één van de Friese stadjes van de Elfstedentocht. Daar waar het orkest bekendheid kreeg bij het beroemde Elfstedenbruggetje tijdens de Tocht der Tochten in 1986 en 1997 en nu nog steeds over de hele wereld voor Holland promotie zorgt. Voor de bezoekers van Madurodam is straks ook de muziek van Kleintje Pils te horen. Het compleet vernieuwde Madurodam is een interactieve attractie van formaat.

Lees meer!

Holland Village en Handelsmissie in Moskou Oktober 2013

In oktober 2013 speelde Kleintje Pils in Moskou. De optredens waren in het kader van het vriendschapsjaar tussen Rusland en Nederland. We speelden voor de handelsmissie Golden Autumn en Holland Village op uitnodiging van het ministerie van Economische Zaken en van de Nederlandse Ambassade in Rusland.

Lees meer!

Doop narcis Kleintje Pils 6 mei 2013

Lees meer!

Koninginnedag Amsterdam April 2009

© Frans Lemmens / uit boek Icons of the Netherlands

Lees meer!

Olympische Spelen Londen 2012 juli-augustus 2012

Lees meer!

Nationale Haringpartij Nyenrode juni 2012

Lees meer!

400 jaar diplomatieke betrekkingen Nederland Turkije Juni 2012

Kleintje Pils houdt handelsbetrekkingen met Turkije warm

Sassenheim, 11 juni 2012 - Het heeft lang geduurd, voordat Turkije kennismaakte met het Nederlands fenomeen ‘dweilband’. Vier decennia om precies te zijn. Maar de kennismaking bleek onmiddellijk een schot in de roos. Ter gelegenheid van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije trad de Nederlandse band Kleintje Pils van 8-11 juni op in Ankara. Elke dag gingen duizenden Turken uit hun dak, dansen en zongen enthousiast mee met het Hollands pretrepertoire en liepen zelfs de polonaise.

Lees meer!

Haringpartij Turks Consulaat Leiden Juni 2012

Lees meer!

Koninklijke onderscheiding voor Gerard Bakker (mede-oprichter Kleintje Pils) 28 april 2012

TEYLINGEN, 27 april 2012 - Dertien inwoners van de gemeente Teylingen kregen vandaag een Koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van Koninginnedag 2012. Zeven Voorhouters, drie inwoners uit Sassenheim en drie Warmonders krijgen een lintje. Gerard Bakker, medeoprichter van Kleintje Pils, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer G.J.C.M. (Gerard) Bakker (52) – Voorhout

De heer Bakker is in diverse functies werkzaam geweest bij de FIOD-ECD, de Douane Rotterdam-Rijnmond en NMA (Nederlandse Mededingingsautorireit), tegenwoordig als directeur Mededinging. Hij heeft - ook met diverse beroepsgerelateerde activiteiten – een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestrijding van de financieel-economische criminaliteit in Nederland. Hij doet zijn werk met veel inzet, passie en een groot hart voor de publieke zaak.

Van zijn maatschappelijke activiteiten zijn die voor Kleintje Pils de meest intensieve. Hij is als medeoprichter en voorzitter, de stimulator en coördinator van de band. De band levert op non-profitbasis een muzikale bijdrage aan de promotie van Nederland en van de Hollandse (sport)evenementen en cultuuruitingen in de gehele wereld. Door en rondom Kleintje Pils ontstaat altijd een feestelijke sfeer bij evenementen. De band is dan ook een graag geziene gast bij grote sportevenementen. De heer Bakker heeft met zijn sturende en richtinggevende rol de band tot grote hoogte opgestuwd en stimuleert de band voortdurend nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit heeft o.a. geleid tot optredens in China, De Verenigde Arabische Emiraten, Indonesië, Suriname, Japan en zelfs in het Vaticaan.

Daarnaast is de heer Bakker projectbeoordelaar voor het Foundation Pour Les Autres (PLA) (voor steun aan betere toekomst voor jongeren in kansarme omstandigheden) en is hij bestuurslid van de Stichting Viae Vitae voor zeer kansarme kinderen in Sulawesi.

De heer Bakker wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn onderscheiding van de Commissaris van de Koningin, de heer Franssen.

Lees meer!

Opening tentoonstelling André van Duin februari 2012

Op 15 februari 2012 heeft Kleintje Pils de tentoonstelling over André van Duin muzikaal opgeluisterd met de vele krakers van André. Waaronder: Er staat een paard in de gang, even wachten... Pizza, Willempie, Sambaballensamba, Joep Meloen, de rol van de behanger.

Lees meer!

Paul!l Januari 2012

Foto's: E.V.A. Media / Fred de Groot

Lees meer!

Opening Station Sassenheim december 2011

Perron
Onder leiding van pretband Kleintje Pils liepen de genodigden de trap op naar het perron. Drie treinen reden met hoge snelheid station Teylingen voorbij terwijl Kleintje Pils 'So Happy Together' speelde en het publiek voor de veiligheid bij de rand van het perron werd weggehouden. "We staan op de trein te wachten. De openingstrein komt om 16:46 aan", klonk er door de luidsprekers.

Vlak voor aankomst van de openingstrein speelde Kleintje Pils Per spoor (Kedeng kedeng) van Guus Meeuwis. Het publiek telde af van tien tot één, waarna minister Schultz van Haegen, wethouder Van der Zon, gedeputeerde De Bondt en de directeuren van de NS en ProRail op een grote knop drukten. Aan de overkant van het spoor begon op een groot videoscherm een animatie die de komst van station Sassenheim aankondigde. Daarna kwam de openingstrein aan bij het perron. Uit de trein stapten reizigers uit alle windstreken waaronder Frankrijk, Suriname en het Midden-Oosten, uitgebeeld door toneelverenigingen Pankras uit Sassenheim en Cultuur Verheft uit Voorhout. Zij zongen een lied over station Sassenheim, geschreven door Lida van der Wilden, op de melodie van Per spoor van Guus Meeuwis.

Lees meer!

Kleintje Pils - Thialf NK Afstanden 5 november 2011

Een kleine fotoimpressie van onze optredens in schaatstempel Thialf in Heerenveen.

Lees meer!

Parkdienst Teylingen 2011 September 2011

Afgelopen zondag, 18 september 2011, verleende het bekende orkest 'Kleintje Pils' voor de tweede keer in de geschiedenis haar muzikale medewerking aan de gecombineerde park-kerkdienst van gezamenlijke kerken uit Sassenheim. Wegens de slechte weersomstandigheden was de dienst verplaats van het Park Rusthof naar de St. Pancratius Kerk aan de Parklaan te Sassenheim. Ondanks de gure wind en de zware regenval zat de kerk tot aan de laatste zitplaats vol en konden de ruim 900 gelovigen en overige geïnteresseerden genieten van een prachtige dienst, welke werd voorgegaan door pastoor Owel en dominee Moll.

Tussen de gebeden en vertellingen door, konden de aanwezigen luisteren naar de prachtige klanken van o.a. het 'Ave Maria', 'Land of Hope and Glory', 'U Zijt de Glory' en 'Dank U voor deze Nieuwe Morgen'. Bij het slotnummer 'Happy Together' zongen de toeschouwers uit volle borst mee en volgde een minutenlange staande ovatie als blijk van waardering. Dit is wel wat anders dan een bomvol 'Thialf' of een Olympisch 'Holland Heineken Huis', hier moesten we uit een heel ander muzikaal vaatje tappen, aldus Ruud Bakker, bandleider.

Dit optreden voor de Sassenheimse kerken was niet de eerste kerkelijke ervaring voor het orkest. In november 2010 waren zij reeds te gast bij Monseigneur de Bekker, bisschop van Paramaribo ter gelegenheid van de heropening van de gerestaureerde St. Petrus Kathedraal en op 18 juni van dit jaar speelde zij het slotnummer bij het afscheid van Monseigneur van Luyn, bisschop van Rotterdam, onder toeziend oog van velen genodigden en het Koninklijk Prinsenpaar, ZKH Prins Willem Alexander en HKH Prinses Maxima.

Ruud Bakker: "Met het nieuwe schaatsseizoen 2011/2012, het EK voetbal in Polen en de Olympische Zomerspelen in Londen in aantocht belooft het een uitdagend, intensief maar schitterend jaar voor ons te worden. We zullen in ieder geval met veel enthousiasme en voldoening terugkijken op dit optreden, een bijzondere - maar wederom geslaagde samenwerking".

Lees meer!

Haringpartij 2011 Nijenrode Mei 2011

Lees meer!

Special Olympics World Summer Games 1 juli 2011

Op vrijdag 1 juli 2011 werden de medaillewinnaars van de Special Olympics World Summer Games 2011 gehuldigd op het Olympische terrein in Athene, tijdens een speciaal optreden van pretband ‘Kleintje Pils’ uit Sassenheim. Op dit feest waren een mix van Nederlandse en internationale atleten en officials aanwezig. Niet alleen dansten zij gezamenlijk de Griekse Sirtaki, maar zorgden zij ook voor een mondiale polonaise op toch oer-Nederlandse liedjes als ‘Het kleine café aan de haven’ en ‘Hup Holland Hup’ .

Lees meer!

Carambei - Brasil April 2011

Feestelijke opening van de festiviteiten in 'Parque Histórico' in Carambeí ter gelegenheid van de viering van het 100 jarige bestaan van culturele- economische- en politieke betrekkingen tussen Brazilië en Nederland.

Hieronder een bedank brief van Jonas, onze begeleider in Brazilië.

Lees meer!

KPN Clubhuis December 2010

Tijdens de NK traden wij op in het KPN Clubhuis.

Lees meer!

Zurich - WC soccer bid November 2010

In het Zwitserse Zurich hebben we een muzikale bijdrage geleverd in een poging het WK voetbal van 2018 naar Nederland en België te halen. Samen met zo’n 50 Nederlandse en Belgische voetbalsupporters werd er actiegevoerd bij het hoofdkantoor van de wereldvoetbalbond FIFA.

De supporters verzamelden zich rond acht uur in de vrieskou voor de poorten van het hoofdkantoor van de wereldvoetbalbond. De leden van de FIFA reageerden verbaasd op de actie. Onder begeleiding van dweilorkest Kleintje Pils zongen de supporters Nederlandse voetballiederen. Ruud Gullit is er dan nog zeker van. Enthousiast informeert hij de internationale pers. "Wij hebben ervaring in het organiseren van grote sportevenementen en wij hebben het Koninklijk onderscheiden orkest 'Kleintje Pils' "Het oranje legioen staat wereldwijd bekend als de beste supporters van het voetbal". Zelfs bij 10 graden onder nul spelen de muzikanten van Kleintje Pils de sterren van de hemel.

Rusland
Ook op de laatste presentatie van Holland en België op donderdagochtend speelden de muzikanten van Kleintje Pils hun partij mee. Het mocht uiteindelijk niet baten. Donderdagmiddag maakte de FIFA bekend dat de organisatie van het WK-voetbal van 2018 naar Rusland gaat.

Lees meer!

400 jaar New York September 2009

In september 2009 traden wij gedurende 9 dagen op ter ondersteuning van de feestelijke gelegenheden in het kader van 400 jaar New York en de handelsband met Nederland.

Lees meer!

Vancouver Olympische Spelen 2010

Lees meer!

Hamar Januari 2010

Lees meer!

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

KeukenhofKlompenfabriek NijhuisBrouwers Tours