Holland Village en Handelsmissie in Moskou
Home > Sportband

De nationale sportband

Kleintje Pils is een graag geziene gast op de grotere feesten en evenementen van allerlei aard. Aansprekend zijn de optredens in de ArenA en de Kuip tijdens diverse Cup Finals. Wie herinnert zich niet de wedstrijden en de inhuldiging van het Nederlands voetbalelftal bij het Europees Kampioenschap en de World Cup USA '94. Ook bij de inhuldiging en wedstrijden van onze nationale sportgiganten na de Olympische winter- en zomerspelen vanuit respectievelijk Calgary, Albertville, Seoel, Nagano en Sydney was de band paraat.

Internationaal
Naast de spectaculaire optredens in Thialf Heerenveen is Kleintje Pils ook bekend van de internationale schaatskampioenschappen. In 1994 bracht dit Oranje-orkest tijdens het WK-Allround in Zweden als dweilorkest het gehele ijsstadion in extase. Sindsdien was deze band muzikaal aanvoerder van het Oranjelegioen bij de Europese- en Wereldkampioenschappen in respectievelijk Baselga, Inzell, Nagano, Warschau, Helsinki, Hamar, Calgary, Milwaukee, Boedapest, Erfurt, Berlijn en Salt Lake City. Daarnaast was deze band te horen en te zien tijdens het oer-Hollandse schaatsfestijn De Elfstedentocht, waar Kleintje Pils zowel in 1986 als in 1997 bij het beroemde bruggetje in Bartlehiem de prestaties en de sfeer verhoogde. De band werd spectaculair in beeld gebracht. De gehele wereld keek mee.

Olympische Spelen
Ook tijdens de Olympische Spelen van Sydney 2000 ontbrak Kleintje Pils niet op het programma. Zowel tijdens de belangrijkste sportwedstrijden als in het befaamde Holland House was de band dagelijks prominent van de partij. Bij de Olympische Spelen van Salt Lake City in 2002 wist Kleintje Pils het internationale sportpodium definitief voor zich te winnen en wist de band ons land waardig te vertegenwoordigen. Het Olympisch Comité heeft daarop de band uitgenodigd voor de spelen in Turijn in 2006 en nu wederom bij de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

Klompenfabriek NijhuisBrouwers ToursKeukenhof