Kleintje Pils op Grüne Woche (2013 | 2014)
Home > Nieuws > Persberichten

Kleintje Pils kwalificeert zich zesde maal voor Spelen

Geplaatst op: 08-07-2012

Kleintje Pils zal de komende Olympische Spelen Nederland vertegenwoordigen in London. In samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) zal de meest beroemde dweilband ter wereld, de Nederlandse wielrenners optimaal muzikaal prepareren voor het behalen van internationaal succes. Dit is al de zesde keer dat Kleintje Pils aanwezig zal zijn op de Olympische Spelen. Geen muzikale band ter wereldverrichtte ooit een dergelijke prestatie.

Aanleiding tot samenwerking met de KNWU was een tweet van de Nederlandse wielerbond, welke dweilband hen zou willen bijstaan tijdens de zogenaamde ‘Oranje Toertocht’. Aan deze toertocht doet een peloton Nederlandse sportieve fietsers en een aantal BN’ers mee, welke op 24 juli zullen starten bij het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht en een dag daarna zullen finishen in London. Kleintje Pils zal gedurende deze tocht voor de wielrenners een aantal keer zorgen voor muzikale rugwind. Daarna strijkt Kleintje Pils neer op het zogenaamde ‘KNWU Oranje wielerplein’ bij het Hampton Court Palace in Londen. Tijdens de Olympische wielerwegwedstrijden komen de renners hier twee keer langs. Voor Kleintje Pils dus dé ideale plek om de Oranje supporters in feeststemming te brengen, zodat deze tot op het bot gemotiveerd zijn om de Nederlandse wielrijders toe te juichen in hun jacht naar het Olympisch Eremetaal.

Muzikale topprestatie
De deelname aan de komende Olympische Spelen van Kleintje Pils mag gerust een muzikale topprestatie worden genoemd. Geen band ter wereld, die zo vaak aanwezig was op het evenement met de vijf ringen. Achtereenvolgens kwalificeerde Kleintje Pils zich al voor de Olympische Spelen in Nagano (winter 1998 ), Sydney (zomer 2000) , Salt Lake City (winter 2002) Torino (winter 2006) en Vancouver (winter2010) en tonen dus al 15 jaar vormbehoud. Naast optredens voor de KNWU zal Kleintje Pils nog veel vaker op de Olympische podia te zien zijn. Hiervoor zijn al afspraken gemaakt met o.a. Stena Line, Oranjecamping, Holland Heineken House, Randstad en overige ‘Partners in Sport’ van het NOC*NSF.

Internationale aandacht van media
Niet alleen de nationale, maar ook de internationaal media zullen veel belangstelling hebben voor de Holland Promotie van de Nederlandse dweilband gedurende de Olympische Spelen. Dit was namelijk ook het geval tijdens de voorgaande evenementen. Zo verzorgde internationale nieuwszender CNN al een Special van Kleintje Pils tijdens de Olympische Spelen in Vancouver. Kans is overigens groot dat het Olympisch succes voor de dweilband ook na Londen zal continueren. Nu al zijn er gesprekken over aanwezigheid in Sochi tijdens de Olympische Winterspelen (2014) en in Brazilië tijdens de Olympische Zomerspelen (2016).

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

KeukenhofBrouwers ToursKlompenfabriek Nijhuis