Bloemencorso keukenhof (2014)
Home > Nieuws > Persberichten

Geplaatst op: 16-05-2012

Den Haag - Beiden weten wat het is om namens Nederland te moeten ‘scoren’. Nu hebben Justine Pelmelay (o.m. bekend van het Eurovisie Songfestival) en dweilorkest Kleintje Pils (zeer regelmatig smaakmakers tijdens internationale sportevents) de handen ineen geslagen. Dit resulteert in de aanstekelijke en vrolijke meezinger: ‘Met Holland op het EK’.

In de oranjesong “met Holland op het E.K.” staan de uitspraken van sportverslaggever Sierd de Vos centraal.  Zo wordt onder meer verwezen naar ‘De Tuinman van Frejus’ en ‘Koekoek, zo die zit’. Dit zijn enkele van gevleugelde uitspraken van De Vos, die ook al eens uitgebreid werden besproken tijdens het TV-programma ‘Voetbal International’. ‘Met Holland op het EK’ is een songtekst die je zo oppikt en waar je blij van wordt.  “Op maat gemaakt voor het Oranje-legioen om straks massaal onze elf jongens op het veld te ondersteunen,” aldus Justine Pelmelay. Haar levenspartner Ronald van Driel was verantwoordelijk voor tekst en arrangement.

Scheepsramp Costa Concordia

Justine Pelmelay en Kleintje Pils ontmoetten elkaar tijdens een optreden in november 2011 in het KPN House ( Thialf ). Er ontstond een speciale band tussen haar en het dweilorkest. Toen al was er een klik en werd afgesproken ‘ooit’ nog eens een samenwerking te starten. Het kwam er niet van, ook al omdat de muziekstijlen ver uiteen lagen. Dit veranderde na het vergaan van het cruise-schip de Costa Concordia in Italië. Justine Pelmelay met haar partner waren daarbij aanwezig en overleefden ternauwernood de ramp. Sindsdien is het motto van Justine: “doe wat je moet doen en stel niets uit”. Justine wijkt daarom af van haar gebruikelijke repertoire, wat resulteert in dit feestnummer.

Typisch Kleintje Pils 

Dat pretband Kleintje Pils meedoet aan deze productie is geen verrassing. Kleintje Pils is de enige Nederlandse dweilband met internationale allure en altijd op zoek, om op originele en verrassende wijze Nederlandse en internationale populaire muziek ten gehore te brengen. Kleintje Pils heeft vrijwel niet ontbroken op alle onlangs georganiseerde Olympische toernooien en vertegenwoordigt Nederland muzikaal op belangrijke handelsmissies en sportevenementen, zoals de viering van‘400 jaar New York’ en het EK en WK-voetbal. Kleintje Pils bestaat in totaal uit vijftien man, heeft zijn roots in Sassenheim en omgeving én is koninklijk onderscheiden.

Aanvullende informatie over Kleintje Pils
Hein van Dam, Press Support & Public Relations
T: 06 13300762

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

Klompenfabriek NijhuisBrouwers ToursKeukenhof