WK Allround Hamar Noorwegen (2013)
Home > Nieuws > Persberichten

Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney roemt 'the best Oompah band Kleintje Pils'

Geplaatst op: 10-01-2012

De parate kennis over Nederland van de belangrijkste Republikeinse presidentskandidaat in Amerika, Mitt Romney beperkt zich tot Kleintje Pils. Toen hij de vraag kreeg voorgelegd door een Nederlands reporter wat hij wist over ons land, schoot hem niets te binnen. Totdat hij toch een ingeving kreeg: ‘your’re national oompah-band is the best’.

Gisteren tijdens een TV-debat gehouden in de race om het Amerikaans presidentschap, wist een Nederlands reporter Mitt Romney kort voor de microfoon te krijgen. Hij vroeg Romney naar zijn mening over de Nederlandse politiek. Romney verklaarde daarover niets te weten. ‘Fight for freedom’ was het enige dat hij wilde antwoorden.  Wat hem wel bijstond, was de  Dutch oompah-band, Kleintje Pils,  gedurende de Olympische Winterspelen. “Ga je naar een lange afstand schaatswedstrijd, dan is daar altijd die ‘hoempa-band’. Als ze daar spelen is het  ‘so much fun’,”  aldus Romney. Hiermee refereert de presidentskandidaat aan het optreden van Kleintje Pils in Salt Lake City, gedurende de Olympische Winterspelen in 2002. Romney was destijds eindverantwoordelijke voor de organisatie van dit evenement. Het organisatiecomité haalde Kleintje Pils naar Salt Lake voor die fantastische sfeer in het schaatsstadion.

Typisch Kleintje Pils
Kleintje Pils is het enige Nederlandse dweilorkest met internationale allure en altijd op zoek, om op originele en verrassende wijze Nederlandse en internationale populaire muziek ten gehore te brengen. Kleintje Pils heeft vrijwel niet ontbroken op alle onlangs georganiseerde Olympische toernooien en vertegenwoordigt Nederland muzikaal op belangrijke handelsmissies en sportevenementen, zoals de viering van‘400 jaar New York’ en het EK en WK-voetbal. Kleintje Pils bestaat in totaal uit vijftien man, heeft zijn roots in Sassenheim en omgeving én is koninklijk onderscheiden.

http://nos.nl/video/329454-romney-nederland-heeft-de-beste-hoempapaband.html
http://www.sportblessurevrij.nl/cms/showpage.aspx?id=8498&utm_term=NOC/+NSF&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

KeukenhofKlompenfabriek NijhuisBrouwers Tours