Remix voor WarChild | Radio 538
Home > Nieuws > Persberichten

Groot sportfeest op Schiphol

Geplaatst op: 06-07-2011

ETTEN-LEUR - Het zeer succesvolle NL-team is gistermiddag in Nederland teruggekeerd van de Special Olympics voor spelers met een verstandelijke handicap. De Spelen in Athene zijn bijzonder goed verlopen voor de deelnemers. Maar liefst 95 medailles: 36 keer goud, 33 keer zilver en 26 keer brons hebben de Nederlandse sporters mee naar huis genomen.

Het Tennisteam NL met vier leden van TC-Etten heeft vijf medailles in de wacht gesleept. Baries Westphal heeft een gouden plak, Quint Hanssen behaalde zilver, Romy van Herwaarde en Daisy van Steen mogen ieder een bronzen medaille in hun prijzenkast leggen. Daisy van Steen heeft ook bij de singles nog een zilveren medaille behaald.

Op luchthaven Schiphol stond een enorme menigte van ouders, familie en vrienden de spelers op te wachten. ,,Dat hadden we helemaal niet verwacht", vertelde een dolblije coach en vader Slawa Westphal. ,,We hebben een geweldige ervaring achter de rug. Elke dag werden de medaillewinnaars gehuldigd in het Holland House waar ook 'Kleintje Pils' optrad."

Baries Westphal heeft weinig geslapen, maar ontzettend genoten van het hele spektakel en mag zich nu olympisch kampioen noemen. ,,De eerste wedstrijd vond ik het zwaarst, dit was ook de indeling voor de divisiewedstrijden. In totaal heb ik acht wedstrijden getennist. Jammer genoeg ging voor de heren de dubbel niet door en is er alleen gesingeld. De dames van Herwaarde en van Steen hebben wel gedubbeld en hier een bronzen medaille behaald."

Zodra de spelers en hun coach zijn bijgekomen van de 14-daagse sportieve reis zal er een huldiging plaatsvinden in het paviljoen van TC Etten.

De datum hiervoor zal te vinden zijn op de website van de vereniging.

De officiële huldiging van alle olympische spelers vindt plaats op zaterdag 16 juli in Utrecht.

Bron artikel: BN De Stem.nl

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

KeukenhofKlompenfabriek NijhuisBrouwers Tours