Parkdienst Teylingen (2011)
Home > Nieuws

Geplaatst op: 02-04-2014

LISSE - Reder Pascal van Veen heeft een derde fluisterboot in de vaart genomen bij Keukenhof. Het Sassenheimse dweilorkest Kleintje Pils heeft het schip afgelopen weekend gedoopt. De naam van de boot is niet bijster origineel. Na De Tulp I en De Tulp II vaart nu ook De Tulp III door de bollensloten rond de bloementuin.

Sinds 2008 wordt er met fluisterboten vanaf Keukenhof gevaren. John van Veen, de vader van de huidige reder Pascal, was destijds de initiatiefnemer. Zijn idee was een schot in de roos. De animo om mee te varen groeit met het jaar en vorig seizoen maakten al 20.000 passagiers een rondvaart tussen de bloeiende bollenvelden. Om te voorkomen dat de wachttijden te hoog oplopen is nu een derde boot in de vaart genomen.

De rondvaarten zijn op elk half en elk heel uur en duren ongeveer drie kwartier. De passagiers stappen op bij het haventje naast de bekende Keukenhofmolen. De elektrisch aangedreven fluisterboten varen nagenoeg geruisloos. Het zijn platbodems die speciaal geschikt zijn om door de smalle en ondiepe sloten in de omgeving te varen.

Dat Kleintje Pils de nieuwe boot mocht dopen, heeft alles te maken met het thema ’Holland’ dat Keukenhof dit jaar draagt. Het dweilorkest doet over de hele wereld aan Hollandpromotie door muziek te maken tijdens evenementen, vooral bij schaatswedstrijden. Ook in Sotsji was het gezelschap van de partij. Het orkest is ook een vaste gast op Keukenhof, waar het sinds 2008 jaarlijks optreedt. Tijdens het bloemencorso van 3 mei speelt Kleintje Pils op de Westelijke Randweg in Lisse, die dan één dag Keukenhof Corso Boulevard heet.

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

KeukenhofBrouwers ToursKlompenfabriek Nijhuis