Kleintje Pils op Grüne Woche (2013 | 2014)
Home > Nieuws

Kleintje Pils geniet van 'oranje' Olympische Spelen

Geplaatst op: 24-02-2014

SASSENHEIM - Voor het dweilorkest waren dit de 7de spelen waarbij zijn hun muzikale gezelligheid ten toon mochten strijden. Niet alleen brachten ze nog meer sfeer naar de Adler Arena, zelf genoten ze ook met volle teugen. Orkestlid en mede-oprichter Gerard Bakker kijkt terug

Kleintje Pils speelde elke dag dat ze aanwezig waren in de 'Nederlandse' schaatsarena. Een extra oranje tintje te midden van al het Hollandse schaatsgeweld waarbij uiteindelijk 24 medailles, inclusief het Shorttrack, werden opgehaald.

Tijdens het verblijf in Rusland kwam voor Kleintje Pils ook al de weg naar de volgende spelen in PyeongChang (Zuid-Korea) aan bod. Met vertegenwoordigers van het Zuid-Koreaanse Olympisch comité werd al gepraat over de komst van het dweilorkest. 'Dit soort trajecten behoeft nu eenmaal een lange adem en veel voorbereiding'.

Eer

'De spelen waren fantastisch goed georganiseerd' vertelt Gerard Bakker. 'Onze bijzonder dank gaat uit naar de vele vrijwilligers die deze spelen mogelijk maken'. Vanuit heel Rusland werden duizenden mensen bereid gevonden om enkele weken af te reizen naar Sotsji. 'Zij vonden het een bijzondere eer om iets voor hun land te kunnen doen tijdens deze spelen. Sommige vrijwilligers stonden de hele dag een toegangshek te bewaken. Andere veegden de hele dag de toep of leegde vuilnisbakken. Met de duizenden bezoekers die elke dag het olympische park bezochten geen overbodige luxe'.

Voorbereiding

De accreditaties van de bandleden gaven de Sassenheimers toegang tot alle sportevenementen. 'Het openbaar vervoer was goed geregeld en onze accreditaties openden alle deuren' vervolgt Gerard Bakker. 'De maandenlange voorbereiding om alle bureaucratische vragen van de Russische autoriteiten te beantwoorden hebben hun vruchten afgeworpen. Alles was tot in detail geregeld. Respect voor de organisatie'.

Het aanwezig zijn bij het behalen van een aantal, van de vele, Nederlandse medailles maakte de reis voor de orkestleden nog specialer. 'Bijna elke dag kwamen er gouden, zilveren of bronzen medailles bij. Hoe oranje kon een olympische spektakel zijn?'.

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

KeukenhofBrouwers ToursKlompenfabriek Nijhuis