Parkdienst Teylingen (2011)
Home > Nieuws

Kleintje Pils naar Olympische Spelen Sotsji

Geplaatst op: 19-01-2014

OranjeOrkest klaar voor Russische schaatstempel Het Sassenheimse dweilorkest Kleintje Pils is uitgenodigd om tijdens het Olympische Spelen in Sotsji de prestaties van de schaatssporters muzikaal te ondersteunen. De Adler Arena, het splinternieuwe Olympische stadion van Sotsji, zal van 7 t/m 23 februari 2014 twee weken lang het centrum van de schaatssport zijn. Daar hoort ook het OranjeOrkest Kleintje Pils bij, vindt het Organisatiecomité SOCHI 2014. Ze hebben het koninklijk onderscheiden orkest Kleintje Pils uitgenodigd om de typisch Hollandse schaatssfeer te creëren voor het massaal verwachte internationale publiek.

Muzikale ambassadeurs
De Russen hebben Kleintje Pils aan het werk gezien bij de eerdere Olympische Spelen van Nagano, Salt Lake City en Torino, maar vooral vier jaar geleden bij de Spelen in Vancouver. Ze zeggen onder de indruk te zijn van de fantastische sfeer die het Hollandse orkest bij alle grote schaatstoernooien weet te creëren. Dit heeft geleid tot deze eervolle uitnodiging. Er is achter de schermen al ruim een jaar geleden contact geweest om de beschikbaarheid en accreditatie rond te krijgen. “Natuurlijk zijn we er best trots op dat we ons land in Sotsji mogen vertegenwoordigen”, zegt woordvoerder Ruud Bakker van het befaamde dweilorkest, “We hebben de laatste maanden hard gerepeteerd en het repertoire flink uitgebreid, zelfs met een aantal Russische toppers. We gaan ons uiterste best doen om een geweldige prestatie neer te zetten”.

Holland House
“Net als in Nagano, Salt Lake, Torino en Vancouver rekenen we op veel medailles. Zeker wanneer er sprake is van Nederlands goud hoopt Kleintje Pils de feestvreugde in Holland House muzikaal te kunnen verhogen”.

Omdat de bandleden naast deze muzikale hobby allemaal ook nog een gewone baan hebben, moet het aantal verlofdagen zo optimaal mogelijk gebruikt worden. Vandaar dat de band pas na de openingsceremonie afreist naar Sotsji (of Sochi, zoals de Russen het zelf noemen). Het hypermoderne stadion moet straks ouderwets bruisen van de Hollandse gezelligheid, ook al heeft het organisatiecomité gevraagd om er niet alleen een Oranje feestje van te maken. “Het koper is gepoetst, de klompen staan klaar; Sotsji here we come”, roepen de bandleden unaniem.

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

Klompenfabriek NijhuisBrouwers ToursKeukenhof