Parkdienst Teylingen (2011)
Home > Nieuws

Dweilorkest klaar voor Canadese schaatstempel

Geplaatst op: 01-11-2010

Het Sassenheimse dweilorkest Kleintje Pils is uitgenodigd om tijdens het Olympische Spelen in Vancouver de prestaties van de schaatssporters muzikaal te ondersteunen. Richmond Olympic Oval, het splinternieuwe Olympische stadion van Vancouver, zal van 13 t/m 27 februari 2010 twee weken lang het centrum van de schaatssport zijn. Daar hoort ook het Hollandse dweilorkest Kleintje Pils bij, vindt het Organisatiecomité VANOC. Ze hebben het koninklijk onderscheiden orkest Kleintje Pils uitgenodigd om de typisch Hollandse schaatssfeer te creëren voor het massaal verwachte internationale publiek.

Muzikale ambassadeurs De Canadezen hebben Kleintje Pils aan het werk gezien bij de Olympische Spelen van 1998 in Nagano, in Salt Lake City 2002 en vier jaar geleden bij de Spelen in Turijn. Ze zeggen onder de indruk te zijn van de fantastische sfeer die het Hollandse orkest bij alle schaatstoernooien weet te creëren. Dit heeft geleid tot deze eervolle uitnodiging.

“Natuurlijk zijn we er best trots op dat we ons land in Vancouver mogen vertegenwoordigen”, zegt woordvoerder Ruud Bakker van het befaamde dweilorkest, “We hebben de laatste maanden hard gerepeteerd en het repertoire flink uitgebreid, zelfs met een aantal Canadese toppers. We gaan ons uiterste best doen om een geweldige prestatie neer te zetten”.

Holland House Net als in Nagano, Salt Lake en Turijn rekenen we op veel medailles. Zeker wanneer er sprake is van Nederlands goud wil Kleintje Pils de feestvreugde in Holland House muzikaal verhogen”.

Omdat de 11 bandleden naast deze muzikale hobby ook nog een gewone baan hebben, moet het aantal verlofdagen zo optimaal mogelijk gebruikt worden. Vandaar dat de band pas vlak voor de eerste wedstrijddag afreist naar Vancouver. Het stadion moet straks ouderwets bruisen van de Hollandse gezelligheid, ook al heeft het organisatiecomité gevraagd om er niet alleen een Oranje feestje van te maken. “Het koper is gepoetst, de klompen staan klaar; Vancouver here we come”, roepen de bandleden unaniem.

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

Klompenfabriek NijhuisKeukenhofBrouwers Tours