Bloemencorso keukenhof (2014)
Home > Nieuws

Vennepse op de Spelen: Wat een happening!

Geplaatst op: 04-08-2012

REGIO | 01 augustus 2012 | Door Witte Weekblad

NIEUW-VENNEP - Shirith Lakeman Verkade (46) komt uit Nieuw-Vennep en is conductrice bij de NS. Tijdens de Olympische Spelen werkt zij in Londen als ambassadrice van het vervoersbedrijf. Voor het Witte Weekblad houdt zij haar belevenissen bij.

'De eerste dag gingen wij vanuit Amsterdam met NS Hispeed naar Brussel en vanaf daar met de Eurostar verder. Op de ontdekkingsreis in de trein kwam ik Leontien van Moorsel tegen, en zij wilde wel met me op de foto. Wat een leuke spontane vrouw.

Uitleg
We kwamen rond 15.00 uur aan in Londen. Na nog een stuk reizen kregen we van onze Engelse collega's uitleg over wat ons te wachten staat. Uiteindelijk waren we om half acht in ons hotel en na wat gegeten te hebben gingen we moe maar voldaan naar bed.

Op dag twee, ik was nog vrij, heb ik lekker de toerist uit kunnen hangen. Met een rondvaart over de Theems naar de Big Ben geweest en richting de Nederlandse ambassade, en vandaar uit naar de olympische vlam die voorbij zou komen. Wat een happening! Het was er zo druk, maar heb het goed kunnen zien.

HHH
Ik ben ook naar het Holland Heineken Huis (HHH) geweest om mijn pas te activeren, ik mag er dus altijd naar binnen. Weer een dagje stuk het gaat zo snel allemaal.

Dag nummer 3, voor het eerst op de Oranjecamping om OV-fietsen te verhuren. Het was op woensdag open gegaan er stonden wel 500 OV-fietsen. Tjee, wat hadden wij het druk, want alle Nederlanders wilden er wel een. Dit loopt dus heel erg goed. Het was meteen feest, want Kleintje Pils uit Sassenheim kwam optreden. En dat betekent om half tien de polonaise lopen en ochtendgymnastiek met Olympisch kampioen Nicolien Sauerbreij. En 's avonds natuurlijk een feest in het HHH.

Publiek
Ook op dag 4 verhuurde ik fietsen op de Oranjecamping. De NS doet het goed met de fietsen. Zelfs de Londenaren vragen onze huurders waar ze die fietsen vandaan halen. Ik ben 's avonds nog naar het HHH gegaan want ik was met nog 25 collega's gevraagd om in het publiek te komen zitten bij De zomer van 4. Wij zeggen tegen zulke dingen natuurlijk geen 'nee'.

Het is zo een fantastische ervaring om hier te zijn en van alles en iedereen tegen te komen. Achter onze fietsenverhuur staat radio 3FM met Rob Stenders en natuurlijk zijn we ook met hem op de foto gegaan. Tot volgende week.'

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

Brouwers ToursKeukenhofKlompenfabriek Nijhuis