Afscheid Jan Driessen Aegon
Home > Nieuws

Schaatsen: Geen DJ maar een Dweilorkest

Geplaatst op: 24-03-2012

Onderzoek onder schaatspubliek tijdens WK Afstanden

Heerenveen, 23 maart 2012 - Geen diskjockey maar een dweilorkest tijdens de dweilpauze. Dit was nagenoeg de unanieme mening van het aanwezige schaatspubliek in Thialf in Heerenveen tijdens het WK Afstanden. Dit bleek de uitslag van een onafhankelijke steekproef die dweilorkest Kleintje Pils liet uitvoeren deze vrijdag.

Tijdens het WK kreeg het publiek de keuze voorgelegd door wie ze het liefst zouden worden vermaakt: een DJ of een Dweilorkest. Ruim duizend schaatsfans mochten hun mening geven. Slechts een zestal supporters gaf de voorkeur aan diskjockey. De overgrote meerderheid (99%) wees echter deze mogelijkheid af. Zij wilden tijdens de dweilpauze worden vermaakt door een dweilorkest. Aanleiding voor deze steekproef was de al geruime tijd voortdurende discussie in de media over vernieuwing van de schaatssport. Daarbij deden (sport)journalisten regelmatig de suggestie dat het publiek uitgekeken zou zijn op een dweilorkest en liever kiezen voor een DJ.

Schaatspubliek kiest
“Nog nooit is het schaatspubliek hier echter zelf over gevraagd,” aldus bandleider Ruud Bakker. “Wij vonden het de hoogste tijd dit wel te doen. De uitslag is bijna Noord-Koreaans te noemen, zo overweldigend eensluidend was de keuze voor het dweilorkest. Wij zijn echter wel blij met de uitkomst.  De bewijzen liggen nu wel op tafel. Iedereen kan het inzien. Mensen zijn verknocht aan deze schaatstraditie. Hieruit blijkt niet dat mensen tegen vernieuwing zijn in de schaatssport, maar simpelweg dat ze erg verknocht zijn aan een dweilorkest. Deze traditie willen ze niet zien sneuvelen. Pertinent niet.”

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

KeukenhofBrouwers ToursKlompenfabriek Nijhuis