Remix voor WarChild | Radio 538
Home > Nieuws

Afgelopen zondag tapte het bekende orkest 'Kleintje Pils' uit een heel ander vaatje..

Geplaatst op: 22-09-2011

Afgelopen zondag, 18 september 2011, verleende het bekende orkest 'Kleintje Pils' voor de tweede keer in de geschiedenis haar muzikale medewerking aan de gecombineerde park-kerkdienst van gezamenlijke kerken uit Sassenheim. Wegens de slechte weersomstandigheden was de dienst verplaats van het Park Rusthof naar de St. Pancratius Kerk aan de Parklaan te Sassenheim. Ondanks de gure wind en de zware regenval zat de kerk tot aan de laatste zitplaats vol en konden de ruim 900 gelovigen en overige ge´nteresseerden genieten van een prachtige dienst, welke werd voorgegaan door pastoor Owel en dominee Moll.

Tussen de gebeden en vertellingen door, konden de aanwezigen luisteren naar de prachtige klanken van o.a. het 'Ave Maria', 'Land of Hope and Glory', 'U Zijt de Glory' en 'Dank U voor deze Nieuwe Morgen'. Bij het slotnummer 'Happy Together' zongen de toeschouwers uit volle borst mee en volgde een minutenlange staande ovatie als blijk van waardering. Dit is wel wat anders dan een bomvol 'Thialf' of een Olympisch 'Holland Heineken Huis', hier moesten we uit een heel ander muzikaal vaatje tappen, aldus Ruud Bakker, bandleider.

Dit optreden voor de Sassenheimse kerken was niet de eerste kerkelijke ervaring voor het orkest. In november 2010 waren zij reeds te gast bij Monseigneur de Bekker, bisschop van Paramaribo ter gelegenheid van de heropening van de gerestaureerde St. Petrus Kathedraal en op 18 juni van dit jaar speelde zij het slotnummer bij het afscheid van Monseigneur van Luyn, bisschop van Rotterdam, onder toeziend oog van velen genodigden en het Koninklijk Prinsenpaar, ZKH Prins Willem Alexander en HKH Prinses Maxima.

Ruud Bakker: "Met het nieuwe schaatsseizoen 2011/2012, het EK voetbal in Polen en de Olympische Zomerspelen in Londen in aantocht belooft het een uitdagend, intensief maar schitterend jaar voor ons te worden. We zullen in ieder geval met veel enthousiasme en voldoening terugkijken op dit optreden, een bijzondere - maar wederom geslaagde samenwerking".

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

Brouwers ToursKeukenhofKlompenfabriek Nijhuis