Olympische Spelen Londen (2012)
Home > Nieuws

GRIEKEN VERKLAREN NEDERLANDSE OLYMPISCHE EQUIPE TOT BEST GEORGANISEERDE

Geplaatst op: 04-07-2011

Athene/Teylingen, 3 juli 2011 - Dit weekend werd op de Griekse TV de Nederlandse equipe voor de Special Olympics uitgeroepen tot de beste georganiseerde ploeg. Vooral de organisatie, coaching en de sportieve prestaties van het team werden uitbundig geprezen. De Nederlandse equipe scoorde tot nu toe dan ook opvallend veel medailles. Zondagavond bedroeg de medaillestand: 34 x goud, 32x zilver, 28 brons.

Afgelopen weekend werden deze medaillewinnaars gehuldigd op het Olympische terrein in Athene, tijdens een speciaal optreden van pretband ‘Kleintje Pils’ uit Sassenheim. Op dit feest waren niet alleen veel Nederlanders aanwezig, maar ook zeer vele internationale atleten en officials.  Zij dansten niet alleen gezamenlijk de Griekse Sirtaki,  maar zorgen er ook voor een mondiale polonaise op toch oer-Nederlandse liedjes als ‘Het kleine café aan de haven’ en ‘Hup Holland Hup’ .
Aan dit evenement nemen 86 Nederlandse atleten deel met een geestelijke beperking, in 12 takken van sport. In totaal doen zo’n 7.500 internationale atleten mee. Hiermee zijn de Special Olympics 2011 het grootste sportevenement van dit jaar. Alle sportwedstrijden vinden plaats op de officiële Olympische locatie in Athene van 2004.

[Op de foto]:  De Nederlandse medaillewinnaars van de Special Olympics 2011 op het Olympisch podium in Athene tezamen met pretband Kleintje Pils uit Sassenheim
[fotocredits:] Rachelle Cornelissen-Wenting

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

KeukenhofBrouwers ToursKlompenfabriek Nijhuis