Kleintje Pils op Grüne Woche (2013 | 2014)
Home > Nieuws

Kleintje Pils naar 'Special Olympics World Summer Games'

Geplaatst op: 22-06-2011

Muzikale ondersteuning sporters met verstandelijk beperking

Misschien wel het meest beroemde dweilorkest ter wereld, Kleintje Pils, zal op 1 en 2 juli de feeststemming flink verhogen op de ‘Special Olympics World Summer Games’ in Athene. De sfeermakers uit het Zuid-Hollandse Sassenheim zullen tenminste drie optredens verzorgen voor een groot internationaal publiek. Aan dit Olympische toernooi, mondiaal gezien het grootste sportevenement van 2011, nemen in totaal ruim 7.500 sporters deel met een verstandelijke beperking. Zij zijn afkomstig uit bijna tweehonderd landen.

De sport staat natuurlijk centraal tijdens deze zéér speciale versie van de Olympische Spelen. Maar tijdens de wedstrijden, én daarvoor én daarna, zal het ook swingen en feesten worden, met dank straks aan Kleintje Pils. Want de dweilband steekt in topvorm, heeft vele speciale repetities achter de rug, om straks vol energie iedereen, sporters, wedstrijdofficials, toeschouwers, ja zelfs de grootste cynici, mee te laten deinen op de vele populaire hitsongs. Zo staat er een drietal optredens gepland op Olympische podia, waar een groot mondiaal publiek zal toestromen om op de populaire klanken van de pretband een ‘global funparty’ te vieren.
Natuurlijk zal Kleintje Pils ook vanaf de tribune de 87 sporters, die namens Nederland aanwezig zijn, moed en feestvreugde inblazen en, wie weet, hen zo extra inspireren tot nóg grotere sportprestaties.

Typisch Kleintje Pils
Kleintje Pils is de enige Nederlandse dweilband met internationale allure en altijd op zoek, om op originele en verrassende wijze Nederlandse en internationale populaire muziek ten gehore te brengen. Kleintje Pils heeft vrijwel niet ontbroken op alle onlangs georganiseerde Olympische toernooien en vertegenwoordigt Nederland muzikaal op belangrijke handelsmissies en sportevenementen, zoals de viering van‘400 jaar New York’ en het EK en WK-voetbal. Kleintje Pils bestaat in totaal uit vijftien man, heeft zijn roots in Sassenheim en omgeving én is koninklijk onderscheiden.

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

Klompenfabriek NijhuisKeukenhofBrouwers Tours