Bloemencorso keukenhof (2014)
Home > Nieuws

Zuid-Amerikaanse Samba door oer-Hollands dweilorkest

Geplaatst op: 21-03-2011

Het koninklijk onderscheiden orkest Kleintje Pils zal van 31 maart tot 6 april optreden in BraziliŽ, ter gelegenheid van viering van het 100 jarige bestaan van culturele- economische- en politieke betrekkingen tussen BraziliŽ en Nederland. "Het is voor ons een enorme eer dat de Braziliaanse organisatie Kleintje Pils heeft uitgenodigd" zegt Ruud Bakker, de bandleider van het orkest uit Sassenheim. "Het is een droom om in BraziliŽ muziek te mogen spelen", doelend het beroemde carnaval van Rio de Janeiro.

Samba op klompen
"We zijn al een aantal weken extra aan het repeteren om de Zuid-Amerikaanse Samba te laten klinken als nooit tevoren. Natuurlijk ontbreken nummers als Copacabana, Lambada, Samba de Janeiro en Si tu vas a Rio niet. Maar natuurlijk wil het organisatiecomité van het Feste Centénario Holandês vooral ook het bekende internationale en Hollandse repertoire van Kleintje Pils horen.   

"Via Rio de Janeiro zullen we doorreizen naar de stad Carambei". De grote Hollandse gemeenschap in Brazilië kijkt al reikhalzend uit naar de oer-Hollandse gezelligheid die de mannen van Kleintje Pils elke keer weer opnieuw weten te creëren. Het Oranjeorkest, bekend van de dweilpauzes van het schaatsen, voetbal en de Olympische Spelen, maar ook het huwelijksfeest van prins Willem Alexander en prinses Maxima, zal dagelijks optreden tijdens deze Holland Week.

Voor Kleintje Pils is deze reis een prima gelegenheid om alvast warm te lopen voor het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016, waarvan Brazilië het gastland is.

 

« Bekijk het complete nieuwsoverzicht.

Vrienden van Kleintje Pils

Cars

 

Omega Design: Grafisch ontwerp en drukwerk

 

Klompenfabriek NijhuisBrouwers ToursKeukenhof